fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Neću učestvovati u izbornoj kampanji

Milatović: Neću učestvovati u izbornoj kampanji

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore neće biti aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji je jedan od lidera.

Milatović je danas pozvao predstavnike političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima na sastanak, koji će biti održan u ponedjeljak u Vili Gorica.

On je, u pozivnom pismu, naveo da, kao jednu od prvih aktivnosti nakon stupanja na dužnost predsjednika Crne Gore, želi da doprinese političkom dijalogu o ključnim temama za dalji razvoj države.

Politički dijalog će, kako je kazao, biti intenziviran nakon održavanja parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun.

Milatović je rekao da je, osim pokretanja međustranačkog dijaloga, cilj sastanka i unapređenje političkog ambijenta u kom se održavaju izbori i jačanje povjerenja u izborni proces.

Pored toga, kako je dodao, sa sastanka će biti poslata snažna poruka opredijeljenosti svih izbornih lista da, promovisanjem različitih programskih ponuda i realizovanjem fer kampanje, daju puni doprinos daljem demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva.

„Smatram da građani zaslužuju ovaj čin zrelosti političkih lidera i odlučnosti da kroz dijalog i fer političke odnose demonstriramo novi vid političke kulture i demokratski kapacitet, pa da i na taj način pošaljemo dobru poruku kako građanima, tako i našim međunarodnim partnerima“, navodi se u pismu.

Milatović je kazao da, kao predsjednik Crne Gore, ima odgovornost da predstavlja sve građane.

“Zbog čega sam donio odluku da u kampanji za predstojeće izbore ne budem aktivan učesnik ispred političkog subjekta čiji sam jedan od lidera”, naveo je Milatović u pismu.

Prema njegovim riječima Milatovića, crnogorsko društvo pokazuje spremnost za kreiranjem ambijenta u kom dijalog neće biti izuzetak, već pravilo.

„Ohrabren ovim impulsima, želim sa pozicije predsjednika da pošaljem jasnu poruku da javni interes jeste moj prioritet, i da će sve moje aktivnosti biti usmjerene na unapređenje crnogorskog društva i imidža Crne Gore u međunarodnoj zajednici“, kazao je Milatović.

On je rekao da je svjestan da se stabilan politički sistem gradi samo zajedničkim snagama svih dobronamjernih subjekata.

“Očekujem da ćete moj poziv razumjeti kao prvi korak na ovom putu”, dodao je Milatović u pismu .

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije