fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMikić: Izbori lošije rješenje od manjinske vlade

Mikić: Izbori lošije rješenje od manjinske vlade

Podgorica, (MINA) – Vanredni parlamentarni izbori lošije su rješenje od manjinske vlade, ocijenio je izvršni direktor Građanskog pokreta URA, Zoran Mikić i poručio da će biti mjesta za pojedine aktuelne ministre u novoj vladi ukoliko to budu željeli.

“Mi smatramo da je za građane gore da se u ovom trenutku sada ide na vanredne izbore, ali što se tiče GP URA mi smo spremni za to”, kazao je Mikić za Jutarnji program Televizije Crne Gore.

Prema njegovim riječima, izgubiće se najmanje pola godine, a možda i više u kampanji, tenzijama, a potom slijede mjeseci u formiranju nove vlade.

“Ako bi se odlučili za vanredne izbore mi smo u ovom trenutku najmanje godinu dana daleko od konstituisanja parlamentarne većine”, kazao je Mikić.

On je kazao da ukoliko njihov model manjinske Vlade ne bude prihvaćen, onda je potpuno legitimno da se ide na vanredne parlamentarne izbore ili da se nađe neka opcija bez GP URA i da se ta partija preseli u opoziciju.

“Vjerujte da nemamo nikakav problem da idemo u opoziciju”, poručio je Mikić, prenosi Portal RTCG.

On je kazao i da nijesu razgovarali o eventualnim imenima, budućih ministara.

“Što se tiče ministara iz aktuelne Vlade, biće mjesta za neke ministre, ako to oni budu sami željeli. Jasno je da u toj vladi nema mjesta za DF i DPS”, kazao je Mikić.

On je rekao da, što se tiče GP URA, pogram “Evropa sad” ostaje.

“Mi smo spremni da taj program unapređujemo i da nađemo modele kako taj program da zaživi i opstane”, rekao je Mikić i poručio da je za dovođenje investitora potrebna stabilna Vlada.

On je kazao da se nada da će manjinsku Vladu podržati i DPS i DF.

“To bi bio doprinos demokratiji u Crnoj Gori i na neki način pomirenje u ovoj državi, koje je ovom društvu potrebno. Sada je jasno da načelno manjinsku Vladu podržava 49 poslanika u parlamentu”, naveo je Mikić i dodao da su protiv manjinske Vlade samo Demokrate i Prava Crna Gora.

“DF je saopštio da je voljan da razgovara o modalitetima, što znači da postoji šansa da postignemo širok društveni i politički konsenzus oko našeg predloga”, poručio je Mikić.

On je naglasio da manjinska vlada nije prevara, već je, kako kaže, prevara simuliranje demokratije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...