fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMarović: Reforma javne uprave važna za napredovanje prema EU

Marović: Reforma javne uprave važna za napredovanje prema EU

Podgoica, (MINA) – Profesionalizacija javne uprave važna je za ispunjavanje obaveza na evropskom putu, kao i za stvaranje uprave koja će na kvalitetan način servisirati potrebe građanki i građana Crne Gore, ocijenila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović.

Ona je, u razgovoru sa direktoricom Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) Majom Handijskom Trendafilovom, rekla da je jedan od prioriteta Vlade reforma javne uprave i unapređenje stručnosti državnih službenica i službenika.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Marović je kazala da će Ministarstvo evropskih poslova nastaviti saradnju sa ReSPA-om s ciljem unapređenja znanja i vještina zaposlenih u državnoj upravi.

Ona je naglasila da vidi dodatni prostor za jačanje administrativnih kapaciteta koji će pomoći administraciji prilikom ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom (EU), ali i dostizanja evropskih standarda.

“Imajući u vidu važnost kvaliteta usluga, potpredsjednica je istakla da je posebnu pažnju potrebno posvetiti jačanju kapaciteta opština, s obzirom na to da se radi o najčešćoj adresi na kojoj građanke i građani traže podršku od javne uprave, te da ona ne smije biti zanemarena”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Handijska Trendafilova upoznala Marović sa budućim aktivnostima ReSPA-e.

“Reforma javne uprave je od krucijalnog značaja za napredak Crne Gore u pregovorima s EU. ReSPA je tu da bude konstruktivan partner Vladi i pomogne u izgradnji kapaciteta javne uprave”, poručila je Handijska Trendafilova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije