fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMANS: PZP i SD sakrile svoje prihode i troškove u poslednje dvije...

MANS: PZP i SD sakrile svoje prihode i troškove u poslednje dvije godine

Podgorica, (MINA) – Pokret za promjene (PZP) i Socijaldemokrate (SD) godinama uzimaju ogroman novac od države, a kriju podatke o svojim finansijama, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Oni su rekli da je SD za posljednje dvije godine iz javnih sredstava uzeo više od 1,1 milion EUR, dok je PZP je dobio skoro 700 hiljada EUR.

“Iz državnog budžeta SD je u 2019. i prošloj godini dobila 593,920 EUR, a iz opštinskih 539,487 EUR. U istom periodu PZP je od države dobio 503,628 i dodatnih 179,152 EUR od opština”, kazali su iz MANS-a.

Navodi se da te dvije političke partije nijesu odgovorile ni na jedan zahtjev MANS-a i da su sakrile sve prihode i troškove u poslednje dvije godine.

“Na taj način od javnosti je skriveno kako je potrošeno 1,8 miliona EUR iz javnih fondova”, kazali su iz MANS-a.

Oni su ocijenili da takvo postupanje partija dodatno povećava sumnje u zakonitost njihovog rada.

“Uzimaju ogromna sredstva od države, a podnose samo šture finansijske izvještaje iz kojih se ne mogu vidjeti ni osnovne stvari o njihovom poslovanju”, kazali su iz MANS-a.

Oni su ocijenili da se čelnici tih partija ovih dana javno zalažu za transparentnost trošenja novca građana, dok istovremeno kriju kako se oni odnose prema značajnim sredstvima koja dobijaju iz državnog i opštinskih budžeta.

Iz MANS-a su pozvali te partije da objave podatke o svom finansiranju.

“MANS je od svih političkih partija tražio da učine javnim podatke o svojim finansijama. Demokratska Crna Gora, FORCA, Bošnjačka stranka i Demos su nam dostavili sve informacije, koje će uskoro biti dostupne i na nasem sajtu”, kazali su iz MANS-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije