fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Vjerujem da će u ponedjeljak doći do dogovora

Mandić: Vjerujem da će u ponedjeljak doći do dogovora

Podgorica, (MINA) – Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, kazao je da vjeruje da će u ponedjeljak, na sledećem sastanku stare parlamentarne većine, doći do dogovora.

“Dati su potpisi svih 41 poslanika vladajuće većine sa izbora 2020. i suština je eliminacija povratka Demokratske partije socijalista (DPS) u bilo kojoj formi u organe vlasti”, rekao je Mandić novinarima nakon sastanka stare parlamentarne većine.

Kako prenosi portal RTCG, on je kazao da 41 poslanik predstavlja jasnu većinu, dodajući da je to poruka DPS-u da ih većina ne vidi u vlasti.

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović je kazao da su napravljeni određeni pomaci.

On je rekao da je emancipatorsko rješenje da na čelu Skupštine i Vlade budu žene, dodajući da je izneseno nekoliko predloga, ali da će na sastanku u ponedjeljak biti više detalja.

Prema njegovim riječima, Demokrate nijesu uslovljavale pred sastanak, a ta stranka se odrekla čelnih pozicija u Vladi i Skupštini.

Kako je dodao, smatraju da Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), Građanskom pokretu URA i Savezu građana Civis ne pripada da predlažu neko treće rješenje za te pozicije.

Poslanik URA-e Miloš Konatar kazao je da je ta partija prenijela stav da Dritan Abazović treba da ostane premijer, i završi šta je započeo.

“Ostvario je vidljive rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala”, kazao je Konatar.

Naveo je da je predlog Demokrata da URA, SNP i Civis nemaju pravo predlaganja kandidata za mjesto predsjednika Vlade i Skupštine apsurdan.

“Ovaj stav Demokrata je korak unazad. Prave teren da se dogovor ne postigne”, kazao je Konatar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije