fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Skupština posvećena reformama

Mandić: Skupština posvećena reformama

Podgorica, (MINA) –Skupštine Crne Gore biće posvećena neophodnim reformama u cilju unapređenja evropske integracije države, kazao je predsjednik parlamenta Andrija Mandić.

On je, na sastanku sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem u Budimpešti, rekao da članstvo u Evropskoj uniji (EU) ostaje strateški cilj Crne Gore.

„Mandić je istakao da će 28. saziv Skupštine biti snažno posvećen neophodnim reformama u cilju unapređenja evropske integracije Crne Gore“, saopšteno je iz Skupštine.

Kako je naveo Mandić, Skupština će u narednim danima odlučivati o sedmom sudiji Ustavnog suda, a predstoji izbor vrhovnog državnog tužioca i kompletiranje Sudskog savjeta, čime bi država zaokružila važan proces u formiranju pravosudnih organa.

On je dodao da očekuje da će EU prepoznati snažno zalaganje parlamentarne većine u pogledu reformskih aktivnosti i unapređenja stanja, kao i da će to biti vrednovano na način što će se ubrzati proces pristupanja Crne Gore u EU.

Varhelji je, kako je saopšteno iz Skupštine, čestitao Mandiću izbor na funkciju, pozdravio napore Crne Gore u procesu pristupanja EU i pohvalio izlaganje Mandića na 11. konferenciji predsjednika parlamenata Jugoistočne Evrope.

On je rekao da vjeruje da će Crna Gora ubrzo postići važan napredak u oblasti pravosuđa, što će značajno ubrzati put pridruživanja EU.

Kako je rekao, konsenzus između partija koje čine ubjedljivu parlamentarnu većinu je izuzetno značajan, a Skupština treba da odradi svoj dio posla u procesu pristupanja.

„Varhelji je kazao da očekuje da će Skupština uspjeti da do kraja dovede izbor VDT, sudije Ustavnog suda i popuni Sudski savjet nedostajućim članovima, ocjenjujući da bi Brisel posebno vrednovao tako značajne rezultate“, rekli su iz Skupštine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije