fbpx
NaslovnicaGlavna vijestLP podržala predloženi koncept vlade

LP podržala predloženi koncept vlade

Podgorica, (MINA) – Liberalna partija (LP) podržala je predloženi koncept nove vlade, saopštili su iz te partije, dodajući da se ne smije dozvoliti odugovlačenje koje bi Crnu Goru ostavilo bez funkcionalne izvršne, zakonodavne i sudske vlasti.

Navodi se da je rukovodstvo te stanke sa mandatarom Dritanom Abazovićem razgovaralo o konceptu i medotologiji sastava nove vlade, ali i o ključnim prioritetima i principima na kojima će ona funkcionisati.

“LP je iskazala podršku takvom konceptu vlade”, kaže se u saopštenju.

Ocijenjeno je da je od najvišeg prioriteta da se vlada što hitnije sastavi i da se ne smije dozvoliti nikakvo odugovlačenje koje bi Crnu Goru ostavilo bez funkcionalne izvršne, zakonodavne i sudske vlasti.

“To posebno usljed permanentne političke nestabilnosti u državi ali i izazovne međunarodne situacije izazvane ruskom agresijom i ratom u Ukrajini”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je važno da Crna Gora što prije odblokira put evropskih integracija i daljih reformskih procesa u oblasti izbornog zakonodavstva, sudstva, tužilaštva ali i borbe protiv rastućeg nacionalizma i ekstremizma, korupcije i organizovanog kriminala.

“Sa novom vladom Crna Gora se mora stabilizovati na principima demokratije, sekularizma, slobodnog društva i antifašizma”, kaže se u saopštenju.

LP će, kako su kazali, nastaviti pregovore sa mandatarom i svim eventualnim konstituentima vlade u cilju formiranja najkvalitetnije platforme za budućnost društva i države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...