fbpx
NaslovnicaCrna GoraKun: Kina insistira na međusobnom nemiješanju u unutrašnju politiku

Kun: Kina insistira na međusobnom nemiješanju u unutrašnju politiku

Podgorica, (MINA) – Kina insistira na međusobnom nemiješanju u unutrašnju politiku i poštovanju prava svake zemlje da samostalno donosi odluke o svojim unutrašnjim poslovima, rekao je kineski ambasador u Crnoj Gori, Fan Kun.

On je u intervjuu Pobjedi kazao da je Kina oduvijek insistirala na tome da su sve zemlje jednake i ravnopravne, nezavisno od njihove veličine.

“Kina insistira i na međusobnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, međusobnom nemiješanju u unutrašnju politiku i poštovanju prava svake zemlje da samostalno donosi odluke o svojim unutrašnjim poslovima”, rekao je Kun.

On je kazao da se Kina i Crna Gora već tradicionalno međusobno uvažavaju i vode računa o suštinskim interesima obje strane.

“Ljudi iz svih sfera života u Crnoj Gori čvrsto podržavaju princip “jedne Kine”, a Kina istovremeno snažno podržava razvojni put koji je Crna Gora samostalno izabrala”, kazao je Kun.

On je rekao da se nada da će sve strane u Crnoj Gori u što skorijem roku uspjeti da postignu političko pomirenje u ustavnim i zakonskim okvirima, vrate Crnoj Gori političku stabilnost, omoguće njen ekonomski razvoj i društveni sklad.

“Te zajednički sa Kinom promovišu dalji razvoj zdravih i stabilnih bilateralnih i prijateljskih odnosa naše dvije zemlje”, kazao je Kun.

On je naglasio da će kao iskreni prijatelj i partner zemalja Centralne i Istočne Evrope, Kina koja se nalazi na svojoj novoj istorijskoj polaznoj tački, nastaviti da čvrsto podržava njihov razvoj, uključujući i Crnu Goru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije