fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKrivokapić: Ulazak lidera DF u Vladu pitanje za parlamentarnu većinu

Krivokapić: Ulazak lidera DF u Vladu pitanje za parlamentarnu većinu

Podgorica, (MINA) – Ulazak lidera Demokratskog fronta (DF) u Vladu pitanje je oko kojeg treba da se dogovori parlamentarna većina, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

Upitan da li mu je prihvatljivo da lideri DF-a uđu u Vladu, Krivokapić je odgovorio da to nije pitanje samo za premijera nego i za sve lidere partija.

„Da li ih prihvataju drugi lideri, to je pitanje. To treba da bude dogovor parlamentarne većine, a onda ću ja da imam svoj stav. Ovdje sve ide obrnuto. Treba da se dogovori 41 poslanik i da kažu mi želimo to i to”, kazao je Krivokapić novinarima nakon sastanka na visokom nivou u okviru četvrtog Western Balkan Digital samita.

Krivokapić je rekao da se ništa nije promijenilo u odnosu na oktobar prošle godine, u bilo kom smislu.

“Zbog toga očekujem da će lideri da imaju razumijevanja da ova vlada traje, ne zbog političara, nego svih građana”, kazao je Krivokapić.

Na pitanje hoće li biti nastavljeni pregovori, Krivokapić je rekao da je mislio da će poslije prva dva sastanka treći biti vrlo kratak, sa dogovorom i konkretizacijom.

“Dajte da se ne svađamo. Ako vam premijer ne odgovara, smijenite premijera, ako vam ova Vlada ne odgovara, tražite da se razriješi. Ako želite nove izbore, recite to građanima“, rekao je Krivokapić.

On je naveo da mu se čini da se neke partije stvarno pripremaju za izbore.

“Ja o izborima ne razmišljam, mene to ne interesuje, interesuje me svaki građanin Crne Gore”, poručio je Krivokapić.

Upitan da li su pregovori o rekonstrukciji Vlade propali, Krivokapić je odgovorio da je bio zadovoljan početkom pregovora, a da je u međuvremenu bio iznenađen stavovima određenih političkih partija.

On je kazao da parlament ne funkcioniše više od tri mjeseca.

Krivokapić je ocijenio da je najveći problem Crne Gore pravosuđe.

„Ne želim da kritikujem nikoga, ali svi smo bili svjedoci kako se jedan specijalni državni tužilac predstavlja kao ambasador i advokat jedne politike i jednog čovjeka“, naveo je Krivokapić.

On je rekao da nije problem Vlada, niti njeni rezultati.

Kako je dodao Krivokapić, te rezultate mnogi osporavaju, ali se oni mogu dokazati činjenicama.

Vlada, kako je naveo, radi punim kapacitetom.

„Pogledajte svaku našu sjednicu Vlade, vidjećete koliko predloga zakonskih rješenja dajemo u posljednje vrijeme. Pokušavamo da uradimo sve što je do nas“, kazao je Krivokapić.

On je naveo da su pokrenuli dva ključna procesa, od kojih je jedan ekonomski – Evropa sad.

„Drugi ćemo lansirati vrlo brzo, on se zove Evropa ovdje. Što znači da će oni standardi, pogotovo u dijelu vladavine prava, administrativnih kapaciteta, biti obuhvaćeni tim pristupom“, rekao je Krivokapić.

On je poručio da svi treba da se okrenu budućnosti, a „ko će gdje da bude, to je najmanje važno“.

Prema njegovim riječima, najvažnije je da građanin osjeti boljitak, koji, kako je kazao, čeka dugo vremena.

„Treći krucijalni projekat koji planiramo je projekat kapitalnih investicija. U ovom trenutku imamo preko 300 miliona EUR spremnih projekata, računamo do budžeta da će to da bude bar za sto miliona EUR više“, naveo je Krivokapić.

On je kazao da Privredni sud pravi opstrukciju protiv države, a ne Vlade.

„Privredni sud treba da štiti državu i investitora po zakonu, a ne po unaprijed definisanim dogovorima. Ne govorim samo o Svetom Stefanu, to je najaktuelnije, ali postoje brojni problemi u Privrednom sudu“, rekao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije