fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić na Bledskom strateškom forumu

Krivokapić na Bledskom strateškom forumu

Podgorica, (MINA) – Ministar vanjskih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić učestvovaće, na poziv slovenačke koleginice Tanje Fajon, na Bledskom strateškom forumu (BSF) koji se održava od 29. do 30. avgusta u Sloveniji.

Iz Krivokapićevog resra su kazali da je BSF, koji okuplja predsjednike država, premijere i ministre vanjskih poslova, vodeća međunarodna konferencija u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi.

Na BSF-u, kako su dodali, razmjenjuju se mišljenja o modernom društvu i njegovoj budućnosti, u cilju pronalaska inovativnih rješenja za savremene i buduće političke, bezbjednosne, strateške i razvojne izazove.

U saopštenju se navodi da će Krivokapić učestvovati na panelu pod nazivom „EU i Zapadni Balkan: Ko je pripremljen?“, na kojem će govoriti i specijalni izaslanici Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak, kao i šefovi diplomatija Kosova, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Učešćem na tom panelu, kako je saopšteno, Krivokapić će ukazati na nedvosmislenu geostratešku orjentaciju Crne Gore i njen proevropski put koji nema alternativu, kao i potvrditi posvećenost države ispunjavanju obaveza iz evropske agende.

“Na marginama BSF-a, šef crnogorske diplomatije imaće brojne bilateralne susrete tokom kojih će biti predstavljeni planovi naše države u cilju nastavka pregovaračkog procesa”, rekli su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...