fbpx
NaslovnicaGlavna vijestJoković: Doprinijećemo ciljevima evropske Crne Gore

Joković: Doprinijećemo ciljevima evropske Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Socijalistička narodna partija (SNP), iako konstantno pod udarima pojedinih političkih subjekata iz vlasti i opozicije, na pravom je putu i svojim radom i provjerenim kadrovima doprinijeće osnovnim ciljevima evropske Crne Gore, poručio je lider te stranke Vladimir Joković.

Joković je kazao da su među tim ciljevima najvažniji bolji ekonomski standard građana, jake institucije, vladavina prava, odblokiranje procesa evropskih integracija, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, potpisivanje Temeljnog ugovora i održavanje popisa stanovništva.

Joković je, podsjećajući da je na današnji dan prije 24 godine osnovan SNP, čestitao taj datum svim članovima partije, navodeći da je zadovoljan što su sačuvali sve vrijednosti koje su bile dio njihovih osnivačkih i programskih načela.

“Kao jedna od najstarijih partija u Crnoj Gori, SNP se izborila za svoju osnovnu ideju, koja je, ne samo sačuvana, nego je u potpunosti došla do izražaja na izborima održanim 30. avgusta 2020”, rekao je Joković.

On je kazao da su mnogi priželjkivali nestanak SNP-a i da u tom pravcu nijesu birali sredstva.

“Zahvaljujući našem časnom i čestitom članstvu, zbog Crne Gore i svih onih koji vjeruju u našu ideju, postali smo nezaobilazan politički faktor bez kojeg se ne mogu donositi krupne državničke odluke”, naveo je Joković.

On je rekao da je ta partija na svakom koraku potvrđivala svoju odgovornost i da nikada nije izdala državu i građane.

Prema riječima Jokovića, 30. avgusta ostvaren je dio njihovih političkih ambicija i želja, tako što su, kako je naveo, Demokratsku partiju socijalista (DPS) poslali na margine političke istorije.

“Međutim, skorašnja dešavanja su pokazala da borba nije završena i da je potrebno nastaviti rad na obezbjeđenju boljeg života i ravnopravnosti naših građana i otvaranju novih radnih mjesta”, kazao je Joković.

On je kazao da se SNP, kao dio parlamentarne većine formirane nakon 30. avgusta, trudio da stavi po strani sve različitosti i nesporazume i da krene u konačan obračun sa lošim nasleđem bivše vlasti.

“Naši pozivi na saradnju, toleranciju i međusobno razumijevanje često su ostajali bez odjeka”, rekao je Joković.

Kako je naveo, SNP je danas na putu stvaranja evropske, moderne Crne Gore koja će služiti na ponos građanima i koja će uživati ugled u međunarodnom okruženju.

“Iako smo konstantno pod udarima pojedinih političkih subjekata, i iz vlasti i iz opozicije, sigurni smo da smo na pravom putu i da ćemo svojim radom i sa provjerenim kadrovima doprinijeti osnovnim ciljevima evropske Crne Gore”, poručio je Joković.

On je kazao da sve što SNP radi, radi zbog mladih generacija koje žele da zadrže u Crnoj Gori i obezbijede im život dostojan čovjeka.

Kako je istakao, u toj partiji su spremni na svaku žrtvu i davanje punog doprinosa ostvarenju svih potencijala društva.

“Idemo dalje, čestitam još jednom članovima SNP-a 24 godine od osnivanja i pozivam ih na još čvršće jedinstvo i zajedništvo. Nastavljamo da radimo za dobro Crne Gore i njenih građana”, zaključio je Joković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije