fbpx
NaslovnicaCrna GoraIvanović: Pridruživanje Crne Gore EU apsolutni prioritet Vlade

Ivanović: Pridruživanje Crne Gore EU apsolutni prioritet Vlade

Podgorica, (MINA) – Pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji (EU) apsolutni je prioritet nove Vlade, poručio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na sastanku sa šeficom Delegacije EU u Podgorici Oanom Kristinom Popom.

Ivanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), kazao da je od izuzetne važnosti da se proces pregovora intenzivira i, u što skorijem roku, privede kraju.

„Na toj liniji je istakao da će, vođeni značajem ispunjavanja obaveza u oblasti vladavine prava, kao i ostalim poglavljima iz pregovaračkog procesa, Vlada raditi na objedinjavanju svih institucionalnih i društvenih kapaciteta u cilju ostvarivanja vidljivih i konkretnih rezultata, koji će Crnu Goru približiti članstvu u EU“, kaže se u saopštenju.

Popa je, kako se navodi, istakla da EU čvrsto vjeruje u evropsku budućnost Crne Gore i Zapadnog Balkana.

Ona je kazala da je zadovoljna što je evropska integracija ključni prioritet nove Vlade, i da je uvjerena da će zajednički napori, uz visoku podršku javnosti pridruživanju Crne Gore Uniji, doprinijeti rezultatima koji će ubrzati put ka EU.

Iz MVP-a su kazali da je tokom sastanka bilo riječi i o finansijskim instrumentima i programima podrške koji su na raspolaganju Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije