fbpx
NaslovnicaCrna GoraIvanović: Nema sumnje da će Crna Gora dobiti evropsku vladu

Ivanović: Nema sumnje da će Crna Gora dobiti evropsku vladu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će dobiti stabilnu i kompetentnu vladu, koja će svim građanima omogućiti bolji život i dodatno izgraditi međunarodni imidž države, kazao je poslanik i član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Filip Ivanović.

On je rekao da je PES dobio najveću podršku građana na izborima 11. juna zahvaljujući jasnoj i preciznoj platformi poboljšanja životnog standarda građana, odlučnog napretka u procesu evropskih integracija i beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Ovi ciljevi su nedvosmisleno određeni u programskim dokumentima Pokreta, ali i u principima, na osnovu kojih Evropa sad pregovara s drugim političkim subjektima o formiranju 44. Vlade Crne Gore”, naveo je Ivanović na Tviteru /Twitter/.

Kako je kazao, činjenica da će lider PES-a Milojko Spajić biti predsjednik, a PES najveći konstituent te vlade, garancija je da će ti ciljevi i principi biti u potpunosti implementirani.

“Puna posvećenost evropskoj agendi, uz kredibilno članstvo u NATO, jeste i biće ključni vanjskopolitički prioriteti kako Evrope sad, tako i svake vlade koju Pokret bude predvodio”, rekao je Ivanović.

On je dodao da zalaganje za evropske vrijednosti takođe podrazumijeva i uspostavljanje vladavine prava, iskorjenjivanje korupcije i raskid sa svim lošim praksama koje su, prema riječima Ivanovića, decenijama opterećivale društvo i urušavale crnogorske institucije.

Ivanović je istakao da PES pregovore o formiranju vlade vodi samostalno i principijelno, na bazi jasnog programa i uz poštovanje pomenutih vanjskopolitičkih i unutarpolitičkih prioriteta.

“Stoga držimo da nema nikakve sumnje da će Crna Gora u konačnom dobiti stabilnu i kompetentnu vladu, koja će svim građanima omogućiti bolji život i dodatno izgraditi međunarodni imidž naše države”, zaključio je Ivanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije