fbpx
NaslovnicaGlavna vijestGlavni odbor Pokreta Evropa sad predlaže Milatovića za predsjedničkog kandidata

Glavni odbor Pokreta Evropa sad predlaže Milatovića za predsjedničkog kandidata


Podgorica, (MINA) – Pokret Evropa sad (PES) trebalo bi večeras, na sjednici Glavnog odbora (GO), da odluči kako će nastupiti na predstojećim predsjedničkim izborima, nezvanično saznaju “Vijesti”.

Državna izborna komisija (DIK) prije toga će razmotrati zahtjev PES-a za davanje mišljenja o tome da li nakon što je njihovom lideru Milojku Spajiću odbijena predsjednička kandidatura, mogu da predlože drugog kandidata, te da li u tom slučaju mogu iskoristiti potpise podrške date Spajiću.

PES od DIK-a traži i mišljenje o tome da li Spajić može “da povuče kandidaturu” i “kako bi takva eventualna odluka uticala na pravo PES-a da ponovo predloži kandidata”.

Navodeći da su rokovi za predaju kandidatura kratki, iz PES-a su poručili da od DIK-a očekuju promptno djelovanje i što hitnije davanje mišljenja, budući da se, kako su saopštili, radi o pitanjima od javnog interesa.

Nakon što je DIK u subotu veče odbio da potvrdi Spajićevu kandidaturu “zbog kontradiktornosti podnesenih isprava”, zamjenik predsjednika PES-a Jakov Milatović ima najveće šanse da bude predložen za kandidata za šefa države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...