fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐurović: Pozivamo Demokrate da budu dio evropske priče

Đurović: Pozivamo Demokrate da budu dio evropske priče

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret (GP) URA pozvao je Demokratsku Crnu Goru da bude dio evropske priče i da se, kako su naveli, mane populizma o milionima i izdaji.

Potpredsjednik URA-e Goran Đurović je, u reagovanju na izjavu potpredsjednika Demokrata Vladimira Martinovića da je manjinska vlada poziv na saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), naveo da se Crna Gora trenutno nalazi između dva puta.

“Prvi put nas vodi u Evropsku uniju (EU), a drugi nas vraća u vrijeme sankcija i viznog režima”, rekao je Đurović.

On je kazao da mu je drago što većina partija u parlamentu želi da ide putem EU.

“URA je do zadnjeg momenta branila ovu Vladu, ali kap koja je prelila čašu bilo je izglasavanje nepovjerenja za troje ministara od većine u parlamentu. Samim tim, srušen je bilo kakav legitimitet ove Vlade“, naveo je Đurović.

Kako je kazao, poruke EU i međunarodne zajednice svakim danom su jasnije, jer se od Crne Gore traži ozbiljnost i većina u parlamentu za usvajanje reformskih zakona.

„URA je 30. avgusta povukla hrabar potez smijenivši Demokratsku partiju socijalista, ali posao time nije završen“, rekao je Đurović.

Prema njegovim riječima, URA je građanima obećala ulazak u EU, i to će da ostvari.

„Što se tiče prizemnog pominjanja famoznog 21 miliona od Demokrata, nijesmo primjetili da im je taj 21 milion smetao kada je Dritan Abazović predložio Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine, ili kada su zapošljavali po dubini i širini”, naveo je Đurović.

Zato, kako je kazao, URA poziva Demokrate da budu dio evropske priče.

“Pozivamo vas da budete dio evropske priče i da se manete populizma o milionima i izdaji, jer to je retorika koju je koristio Slobodan Milošević, a od koje smo imali sankcije, vize i ratove”, zaključio je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije