fbpx
NaslovnicaCrna GoraDemokrate: Nastup Abazovića potvrda hroničnog nedostatka ozbiljnosti

Demokrate: Nastup Abazovića potvrda hroničnog nedostatka ozbiljnosti

Podgorica, (MINA) – Današnji nastup predsjednika Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritana Abazovića potvrda je izrazitog i hroničnog nedostatka ozbiljnosti, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Abazović je rekao da je danas Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) predao dokumentaciju o švercu cigareta u Crnoj Gori, navodeći da očekuje da će to pokrenuti veliku lavinu.

“Abazović je očito zaboravio da su najveći kriminalci, poput Radoja Zvicera i Ljuba Milovića, pušteni da pobjegnu upravo dok je on bio na najvišim funkcijama vlasti, ali i to da već nekoliko puta službeno boravi u Beogradu bez da pita za Svetozara Marovića”, rekle su Demokrate.

Demokrate su u reagovanju navele da Abazović umije da ih poveže sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ali da zaboravlja na sve sastanke sa liderom DPS-a Milom Đukanovićem i na sve formalne i neformalne sporazume sa DPS-om.

“Abazović lako zaboravlja i glasanje za izbor bliskog saradnika Veselina Veljovića za pomoćnika direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), postavljanje izvršioca teških krivičnih djela za generalnog inspektora ANB-a, glasanje za izbor načelnika Generalštaba na predlog DPS-a, glasanje za izbor bivšeg direktora ANB-a za člana Borda direktora Elektroprivrede”, kaže se u reagovanju.

Oni su naveli da je URA bila uzdržana prilikom glasanja o svakom kandidatu za sudiju Ustavnog suda kojih je bilo 18, dodajući da je ta stranka predložila zakon o odlaganju lokalnih izbora, koji je Ustavni sud ocijenio neustavnim.

“A onda zakone o Zeti, kojima zajedno sa DPS-om zabranjuju Zećanima da glasaju na izborima u Podgorici sa ciljem da DPS-u obezbijede veću startnu prednost”, dodale su Demokrate.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije