fbpx
NaslovnicaCrna GoraBožović: Hitno zakazati sjednicu Odbora za praćenje popisa

Božović: Hitno zakazati sjednicu Odbora za praćenje popisa

Podgorica, (MINA) – Odugovlačenje objavljivanja rezultata popisa loša je poruka o sposobnosti institucija da sprovedu tako važan proces na vrijeme i efikasno, ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović i pozvao da se u što kraćem roku zakaže sjednica Odbora za praćenje popisa.

Božović je u saopštenju naveo da je SNP zabrinut zbog kašnjenja u objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

“Popis stanovništva je od suštinske važnosti za budući razvoj naše države, jer predstavlja osnovni alat za kreiranje odgovorne i transparentne politike u svim oblastima društvenog života”, rekao je Božović.

Kako je kazao, nerazumljivo je da se proces tako značajan za državu i građane suočava s ovakvim vrstama prepreka.

“Odugovlačenje u objavljivanju rezultata popisa šalje lošu poruku o sposobnosti institucija da sprovedu ovako važan proces na vrijeme i efikasno”, naveo je Božović.

On je istakao da nijesu samo u pitanju rezultati etničkih i kulturoloskoh pitanja, već je u interesu svih građana da imaju pristup tačnim informacijama koje će omogućiti dalji ekonomski, socijalni i politički razvoj naše države.

“Pozivam kopredsjednike skupštinskog Odbora za praćenje popisa, da u što kraćem roku zakažu sjednicu ovog tijela, i pozovu predstavnike Monstata da pruže javnosti odgovore koje nas sve tangiraju”, rekao je Božović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pobjeda Crvene zvezde u Parizu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u gostima ekipu Pariza 80:77,...