fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaBečić i Krivokapić: Građane u narednoj godini očekuju reformski projekti

Bečić i Krivokapić: Građane u narednoj godini očekuju reformski projekti

Podgorica, (MINA) – Građane Crne Gore u narednoj godini očekuju reformski projekti, koji će kao prioritetni zadatak imati jačanje ekonomije, podizanje standarda i očuvanje izborne volje, poručeno je tokom razgovora premijera Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Iz Skupštine je saopšteno da su Bečić i Krivokapić, prilikom posjete Krivokapića Skupštini, naveli da je crnogorski parlament u potpunosti modernizovan i obnovljen, kao i da je ojačana njegova zakonodavna, kontrolna i nadzorna uloga.

Bečić i Krivokapić su, kako je saopšteno, ocijenili da je riječ o najtransparentnijem parlamentu u regionu, uključujući i države članice Evropske unije, Sloveniju i Hrvatsku.

Bečić je podsjetio da je Skupština usvojila više od 130 zakona i drugih akata, istakavši da je posljednja sjednica Skupštine bila istorijska, u pogledu broja i sadržaja razmatranih zakona.

“Građani su odlukama Skupštine dobili neke od najljepših novogodišnjih poklona – od svih radnika i djece, preko majki, korisnica naknade za troje i više djece, do penzionera i bivših radnika u metalskom i rudarskom sektoru”, naveo je Bečić.

Bečić i Krivokapić su, kako se navodi, ocijenili da je posljednja sjednica dobila karakter istorijske po tome što je na njoj odlučeno da se od naredne godine u Crnoj Gori praznuju datum Njegoševog rođenja, i Dan ekologije.

“Bečić i Krivokapić su naveli da su zadovoljni zbog izbora nezavisnog i nepristrasnog Tužilačkog savjeta i zaključili da slijedi odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije”, navodi se u saopštenju.

Oni su ocijenili da Crnu Goru u narednoj godini očekuju reformski projekti, koji će kao prioritetni zadatak imati jačanje ekonomije, podizanje standarda građana i očuvanje izborne volje.

Prema riječima Bečića i Krivokapića, građani su nedvosmisleno na izborima 30. avgusta prošle godine rekli „zbogom“ pustošenju i devastiranju Crne Gore”.

Krivokapić je poručio da je, uprkos različitim poteškoćama, vlada učinila sve da obezbijedi finansijsku stabilnost i da reformskim programima unaprijedi standarad građana.

“Bečić i Krivpkapić su ovu priliku iskoristili da svim građankama i građanima Crne Gore čestitaju praznike, uz želju da ih provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...