fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaAbazović: Rješavanje ubistva Duška Jovanovića prioritet

Abazović: Rješavanje ubistva Duška Jovanovića prioritet

Podgorica, (MINA) – Rješavanje slučaja ubistva glavnog i odgovornog urednika lista “Dan” Duška Jovanovića, ali i ostalih slučajeva napada na novinare, prestavlja prioritet za državu, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Abazović je, povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore, poručio da je potrebno da svi doprinesu boljem medijskom ambijentu.

„Prioritet države je rješavanje ubistva Duška Jovanovića, ali i ostalih slučajeva napada na novinare, kao što su napad na redakciju Vijesti i ostale novinare i istraživače”, kazao je Abazović.

Iz Abazovićevog kabineta su poručili da, u skladu sa svojim nadležnostima, doprinose rješavanju najvećih slučajeva napada na novinare.

“Sloboda medija predstavlja jasan pokazatelj demokratskog iskoraka jednog društva”, kazali su iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Oni su naveli da su crnogorski mediji sveprisutan faktor društvene zbilje, koji obavještava javnost o svim dešavanjima, edukuje i ukazuje na probleme i društveno-političke anomalije.

“Mediji u značajnoj mjeri kreiraju mišljenje građana, pa je otuda i njihova uloga veoma važna i odgovorna. U to ime, čestitamo im Dan novinara Crne Gore”, poručili su iz Abazovićevog kabineta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

oblačno vrijeme vremenska prognoza

Danas promjenljivo, do 20 stepeni

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas prijepodne će biti dužih sunčanih perioda, dok...