fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Crna Gora ima novu političku elitu

Abazović: Crna Gora ima novu političku elitu

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ima novu politiku, političku elitu i ljude koji žele da raskrste sa prošlošću i vode državu naprijed, kazao je premijer Dritan Abazović.

On je, u video poruci na Fejsbuku /Facebook/, tokom posjete Sjedinjenim Američkim Državama, kazao da je pozicija Crne Gore jasna i nedvosmislena.

Abazović je ocijenio da je sva propaganda da postoji bojazan od toga da Crna Gora skrene sa evropske agende i evroatlantske spoljne politike, razbijena u paramparčad.

„To nije onako kao što neke strukture u Crnoj Gori žele da predstave. Crna Gora ima svoju novu politiku, političku elitu, ima ljude koji žele da raskrste sa prošlošću i da vode zemlju naprijed“, rekao je Abazović.

Kako je kazao, svako ko bude želio da pomogne na tom putu, više je nego dobrodošao.

„Siguran sam da ćemo zajedno sa građanima da se izborimo za takve vrijednosti. Crna Gora to zaslužuje i nemam dilemu da radimo prave stvari i da idemo pravim putem“, istakao je Abazović.

On je dodao da treba još malo vremena, zbog svih nedaća unutar same političke zajednice u Crnoj Gori, dodajući da je napravljen veliki korak unaprijed.

Abazović je ocijenio da je cijeli događaj u Njujorku dokaz da svako prepoznaje jednu novu energiju, elan i želju da i Crna Gora iskorači i bude uspješna evropska država.

On je naglasio da mu je bila čast da bude gost predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

„U kratkoj konverzaciji koju smo imali ponovio sam koliko je značajno da je američki predsjednik neko ko jako dobro poznaje region i ko je veliki prijatelj Crne Gore, sa čim ese on jako složio“, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, stigle su simpatije prema tome što se mlađi ljudi i novo vođstvo pojavljuju na Balkanu.

Abazović je istakao da se ne smije skinuti fokus sa Zapadnog Balkana, da je jako važno izboriti se sa korupcijom, organizovanim kriminalom, “sa elitama koje su dovele do sukoba, a duboko su involvirane u korupciju”.

On je kazao da je izuzetno zadovoljan svim sastancima i ljudima koju su saradnici u Bajdemovom kabinetu, dodajući da vjeruje da za Crnu Goru postoji prilično dobro raspoloženje u SAD, u kontekstu svega što se globalno dešava.

Abazović je poručio da vjeruje da će se intenzivirati krajnji cilj Vlade Crne Gore, a to je da se izbori sa korupcijom i organizovanim kriminalom, i da tu mogu očekivati konkretnu podršku i američke administracije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije