fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokrenuće inicijativu za smjenu Vraneša

Pokrenuće inicijativu za smjenu Vraneša

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) podnijeće hitnu inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Pljevlja Daria Vraneša zbog, kako je rekao potpredsjednik te partije Jevto Eraković, skandaloznog postupka kojim je poručio da ne poštuje državu Crnu Goru i njene državne praznike.

“Zbog skandaloznog postupka Vraneša, koji je javno saopštio da ne poštuje državu Crnu Goru i naše državne praznike, poručujući, zapravo, da Pljevlja ne pripadaju Crnoj Gori, pokrenućemo hitnu inicijativu za njegovu smjenu”, napisao je Eraković na Tviteru /Twitter/.

Odbornik DPS Marko Tošić pitao je Vraneša, na sjednici lokalnog parlamenta, zašto nije nastavio dosadašnju praksu i naložio da se grad ukrasi državnim zastavama 21. maja, povodom Dana nezavisnosti.

Tošić je pitao Vraneša i da li, kao predsjednik Opštine, priznaje Dan nezavisnosti kao državni praznik.

Vraneš je odgovorio da se ne bi ni sjetio da je Dan nezavisnosti 21. maj, da ga Tošić na to nije napomenuo na sjednici.

“Takođe, kao predsjednik Opštine Pljevlja prekinuću praksu da se grad 21. maja pretvara u cirkusku predstavu, a Vi i vaši odlazeći ideolozi ste zauvijek otišli u istoriju ukrašavajući grad izraubovanim ulicama i trotoarima”, naveo je Vraneš.

Vraneš je uputio zahtjev svim direktorima opštinskih javnih ustanova i preduzeća da na zgradama istaknu srpske trobojke.

On je naveo da to radi u skladu sa članom 11 Zakonom o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije