fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodnijeti izvještaje o medijskom oglašavanju i troškovima kampanje

Podnijeti izvještaje o medijskom oglašavanju i troškovima kampanje

Podgorica, (MINA) – Politički subjekti koji učestvuju na parlamentarnim izborima dužni su da u ponedjeljak podnesu izvještaj o medijskom oglašavanju u izbornoj kampanji, a utorak privremeni izvještaj o troškovima kampanje, saopšteno je iz Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Kako su kazali iz ASK-a, izvještaji se dostavljaju u elektronskoj i štampanoj formi na obrascima koje je utvrdila Agencija, i objavljuju se na internet stranici institucije.

Obrasci se mogu preuzeti u sekciji “Korisnički servisi/Preuzimanje obrazaca” na internet stranici Agencije.

Iz ASK-a su pojasnili da su zakonski obveznici dužni da popunjene obrasce izvještaja dostave Agenciji u elektronskoj formi, u sekciji “Korisnički servisi/Slanje obrazaca i dobijanje bar koda”.

“Nakon što informacioni sistem korisniku vrati obrazac sa bar kodom, korisnik je dužan da taj obrazac odštampa, potpiše i dostavi Agenciji”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da obrasci dostavljeni bez bar koda nijesu validni.

Iz Agencije su kazali da se dostavljanjem izvještaja doprinosi transparentnosti prikupljenih i utrošenih sredstava političkih subjekata u izbornoj kampanji, kao i integritetu izbornog procesa.

“Nedostavljanje izvještaja i prateće dokumentacije, u rokovima i na način koji je propisala Agencija, povlači prekršajnu odgovornost političkog subjekta i odgovornog lica, u skladu sa odredbama Zakona”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U Baru 30 odsto više gostiju

Bar, (MINA-BUSINESS) - U hotelima na barskoj rivijeri boravi 30 odsto više gostiju u...