fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodignuta optužnica protiv 31 osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva

Podignuta optužnica protiv 31 osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je danas optužnicu protiv 31 osobe, zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva M.R, D.H. i A.S.

Portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je optužnica predata Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici.

On je kazao da je optužnica podignuta protiv R.Z, V.B, M.M, N.J, R.Ž, R.Ž, D.K, M.V, S.K, S.K, D.P, N.K, D.P, B.G, D.G, M.R, P.Đ, V.V, N.P, R.G, M.Č, M.K, A.P, N.C, R.M, Z.K, A.D, A.J, M.K, B.B. i B.B, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Radonjić je rekao da je protiv R.Z, M.V, D.K, R.Ž, V.B, M.M, N.J, R.Ž, S.K, S.K, N.K, D.P, B.G, D.G, D.P, N.P, M.R, V.V, M.K, A.P, N.S, R.M, Z.K, M.K, A.D. i A.Lj. optužnica podignuta i za krivično djelo teško ubistvo, u saizvršilaštvu, a protiv N.S. i za dva krivična djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Kako je naveo, protiv D.P. i B.B. optužnica je podignuta i za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Radonjić je kazao da je protiv M.K, Z.K. i A.D. podignuta optužnica i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a protiv M.Č. i za produženo krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Sva krivična djela, kako je naveo, učinjena su 2020. godine.

Radonjić je kazao da je u optužnici predloženo da se okrivljenima D.P, B. G, D.G, R.G, M.Č. i B.B. produži pritvor.

„Kao i da se okrivljenima R.Z, M.V, R.Ž, V.B, M.M, N.J, R.Ž, D.K, N.S, N.K, S.K, D.P, M.R, M.K, A.P, A.Lj, M.K. i A.D, koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su ostali okrivljeni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u pritvoru ili zatvoru, u drugim krivičnim predmetima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije