fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodgorica sinonim multikulturalnosti i multikonfesionalnosti

Podgorica sinonim multikulturalnosti i multikonfesionalnosti

Podgorica, (MINA) – Podgorica je sinonim multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, u kojoj se svaki građanin osjeća slobodno i bezbjedno i taj sklad značajno doprinosi stabilnosti cijele zemlje, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je čestitala 19. decemabr, Dana Glavnog grada, svim građankama i građanima Podgorice.

Đurović je rekla da je 19. decembar, idealna prilika da se prisjetimo slavnih datuma iz jugoslovenske antifašističke borbe, u kojoj je narod Crne Gore, a naročito Podgorice, učinio sve da, uz velike žrtve i stradanja, vrati svoje nacionalno i državno dostojanstvo.

“Danas se sa posebnim pijetetom sjećamo svih oslobodilaca Podgorice, ali i onih koji su, nakon Drugog svjetskog rata, doprinijeli da se naš Glavni grad podigne iz pepela i transformiše u moderno i prijatno mjesto za život”, kazala je Đurović.

Ona je rekla da je Podgorica sinonim multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, u kojoj se svaki građanin osjeća slobodno i bezbjedno i upravo taj sklad značajno doprinosi stabilnosti cijele zemlje.

“Kombinacija različitih civilizacija i kultura daje joj poseban duh, na koji su svi Podgoričani ponosni i koji njeguju decenijama”, navela je Đurović.

Ona je kazala da je grad pod Goricom već dugo glavni adminstrativni, ekonomski i univerzitetski centar Crne Gore, u kome se dešava ubrzani društveni i tehnološki razvoj, što je čini atraktivnim mjestom za život, naročito za mlade.

Đurović je istakla da u prilog tome govore sve češće migracije ljudi iz drugih krajeva Crne Gore u Podgoricu, koji ovdje vide idealne uslove za stvaranje porodice i izgradnju karijere.

“Uvjerena sam da će nova gradska uprava krenuti u odlučnu borbu sa svim problemima koji opterećuju Podgoričanke i Podgoričane i da će, uz pomoć državne vlasti, doprinijeti daljem ekonomskom razvoju, sa ciljem dostizanja evropskog kvaliteta života ne samo u Glavnom gradu, već i u cijeloj Crnoj Gori”, poručila je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...