fbpx
NaslovnicaCrna GoraPod nadzorom više od hiljadu osoba

Pod nadzorom više od hiljadu osoba

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, zaključno sa srijedom, pod zdravstveni nadzor stavljeno 782 putnika iz Kine i 302 iz Italije i Japana, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora su kazali da je danas održan sastanak Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, na kojem su razmijenjene informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, uvažavajući nove okolnosti u regionu te neophodnosti adekvatnog reagovanja sistema.

Razmatrane su, kako se navodi, i informacije o povratku dijela kineskih radnika i menadžerskog tima kompanije CRBC, angažovane na izgradnji autoputa.

„Zaključno sa 4. martom, pod zdravstveni nadzor stavljeno je 782 putnika iz Kine i 302 putnika iz Italije i Japana“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je od ukupno 782 putnika iz Kine stavljenih pod nadzor bilo 69 radnika CRBC, i to 28 u februaru i 41 u martu, koji su smješteni u kampu Lopate i Uvač 4.

Na sjednici Koordinacionog tijela zaključeno je da je dolazak radnika najavljen u skladu sa mjerama koje je definisao Institut za javno zdravlje (IJZ).

Konstatovano je da su svi radnici koji su došli dostavili su traženu medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom stanju i svi se osjećaju dobro.

„Svi oni stavljeni su pod pojačani zdravstveno- sanitarni nadzor u za to opremljenim lokacijama- kampovima CRBC, kako je i dogovoreno, i svi su pod nadzorom medicinskog osoblja. Postoje zaštitarske službe koje kontrolišu kretanje radnika“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je najavljen dolazak još 207 radnika u intervalima do 17. marta, i da će se i za njih preduzeti sve propisane mjere.

„Objekti u kojima će biti smješteni na trasi autoputa (Lopate 2, Uvač 4 i Pelev brijeg) ispunjavaju sve definisane uslove i odgovaraju potrebama pooštrenog zdravstveno sanitarnog nadzora“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije