fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočeo osmi kongres DPS-a

Počeo osmi kongres DPS-a

Podgorica, (MINA) – Osmi kongres Demokratske partije socijalista (DPS), na kojem će biti izabran predsjednik partije i njegov zamjenik, počeo je u Podgorici.

Aktuelni predsjednik Milo Đukanović je jedini kandidat za tu funkciju, a Duško Marković za zamjenika predsjednika vladajuće partije.

Đukanović je u uvodom obraćanju pozdravio koalicione partnere DPS-a, inostrane goste, ambasadore i druge predstavnike konzularnih predstavništava u Crnoj Gori.

On je podsjetio na seriju zemljotresa koji su pogodili Albaniju, odnijeli desetine života, doveli do ogromnih materijalnih gubitaka.

“Crna Gora je u najboljem maniru dobrosusjedstva i prijateljstva pritekla prijateljima u nevolji. Crna Gora će i dalje, u skladu sa mogućnostima, pružiti svu neophodnu podršku i pomoć”, kazao je Đukanović, zahvalivši se predstavnicima partija iz Albanije koji prisustvuju kongresu uprkos, kako je rekao, nevoljama koje su zadesile tu državu.

Svečanom dijelu kongresa prisustvuje oko tri hiljade osoba, članovi DPS-a iz čitave Crne Gore i gosti iz zemlje i inostranstva.

Na kongres su stigli makedonski premijer Zoran Zaev, predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Srbije Rasim Ljajić.

Prisutni su i generalni sekretar Socijalističke internacionale Luis Ajala, Potpredsjednik SDP Bosne i Hercegovine Slaviša Marković.

U radnom dijelu Kongresa učestvovaće 598 delegata koji će birati predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a.

Na najvišem partijskom skupu biće izabran Glavni odbor od 146 člana, Statutarna komisija i Nadzorni odbor.

Najčitanije