fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočelo okupljanje građana, blokiran saobraćaj u centru Podgorice

Počelo okupljanje građana, blokiran saobraćaj u centru Podgorice

Podgorica, (MINA) – Ispred Skupštine Crne Gore počelo je okupljanje građana koji protestuju zbog najavljenog usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku, a saobraćaj u centru Podgorice je obustavljen.

Kolone automobila stvorile su gužve na većini saobraćajnica u gradu, a dolazak u Podgoricu najavljen je iz skoro svih gradova u Crnoj Gori.

protest 12. decembar 2022.
foto: MINA

Organizatori su najavili da će kolonama automobila „preplaviti“ Podgoricu kako bi poslali snažnu podršku da je „danas dan D kada je u pitanju normalno funkcionisanje države, ustavnog poretka i pravnog sistema“.

Iz Pokreta „Ima nas“ su pozvali građane da budu pripravni i prate uputstva tokom protesta da bi, kako su kazali, na adekvatan način odgovorili očiglednoj namjeri da se rušenjem institucija i ustavnog poretka uruše i temelji države.

Iz Organizacionog odbora Pokreta su kazali da je, nakon kraha pregovora predstavnika poslaničkih klubova u Skupštini, jasno da je dio političkih partija spreman da ide do kraja u rušenju ustavnog poretka i uništavanju države.

“I da je odgovor građanske i evropske Crne Gore obaveza svakog odgovornog pojedinca u zemlji”, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta Ima nas su kazali da neće odustati od svojih zahtjeva i da neće biti kompromisa sa odbranom državnih interesa.

“Zato pozivamo građane da budu pripravni i da prate naša uputstva tokom čitavog dana kako bi na adekvatan način odgovorili očiglednoj namjeri da se rušenjem institucija i ustavnog poretka uruše i temelji države”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije