fbpx
NaslovnicaCrna GoraPejović: Kvalitet popisnih podataka zavisi od učešća građana

Pejović: Kvalitet popisnih podataka zavisi od učešća građana

Podgorica, (MINA) – Kvalitet popisnih podataka, na osnovu kojih će se raditi buduće javne politike, zavisi od učešća građana u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, koji počinje danas, rekao je direktor Monstata Miroslav Pejović.

On je kazao da će popisivači Monstata danas i narednih dana posjetiti domove građana širom Crne Gore.

“Zato ću zamoliti građane da budemo ono po čemu smo prepoznati, da budemo dobri domaćini i da otvorimo vrata svojih domova popisivačima”, naveo je Pejović u video izjavi objavljenoj na Mediabirou.

On je kazao da su popisivači sugrađani koji su uložili puno napora da se obuče da bi kvalitetno obavili taj zadatak.

Kako je Pejović rekao, najmanje što građani mogu da urade za popisivače je da ih prime u svoje domaćinstvo i učestvuju u popisu.

“Od Vašeg učešća u popisu zavisi kvalitet popisnih podataka na osnovu kojih će se raditi buduće javne politike u cilju daljeg razvoja i unapređenja kvaliteta života”, kazao je Pejović.

On je istakao da su građani najbolji kontrolori tog procesa, jer imaju mogućnost da lično, bez posrednika i isključivo za sebe provjere vjerodostojnost podataka unešenih u bazu popisa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 09. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -u...