fbpx
NaslovnicaCrna GoraPejanović Đurišić osniva stranku

Pejanović Đurišić osniva stranku

Podgorica, (MINA) – Milica Pejanović Đurišić, koja je jedan od osnivača Demokratske partije socijalista (DPS), nakon 30 godina napušta tu partiju i planira da osnuje novu stranku, saznaju Vijesti iz više izvora.

Pejanović Đurišić je dugo godina bila jedan od simbola DPS-a, zajedno sa predsjednikom Milom Đukanovićem i sada odbjeglim Svetozarom Marovićem, a aktuelna je ambasadorka Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama.

Prema informacijama Vijesti iz krugova bliskih rukovodstvu DPS-a, Pejanović Đurišić se na taj potez odlučila jer smatra da je njena dosadašnja partija potrošena kao brend zbog niza afera i da je pametniji praviti novu stranku nego, kako se navodi, ulaziti u “tuču” oko toga ko će eventualno zamijeniti Đukanovića.

Očekuje se da će formalni potezi početi nakon konstituisanja nove vlasti.

Kako se navodi, prostor za djelovanje se vidi u disoluciji DPS-a, u očekivanoj silaznoj putanji Socijaldemokrata nakon odlaska u opoziciju, ali i činjenici da je Socijaldemokratska partija na izborima jedva prešla cenzus.

Vijesti saznaju da bi partija trebalo da bude lijevog centra i da je Pejanović Đurišić već razgovarala sa potencijalnim budućim saradnicima i partnerima, među kojima je bivši premijer Igor Lukšić.

Najčitanije