fbpx
NaslovnicaCrna GoraPalmer: Crnogorski doprinos osnažio regionalnu i globalnu bezbjednost

Palmer: Crnogorski doprinos osnažio regionalnu i globalnu bezbjednost


Podgorica, (MINA) – Doprinosi Crne Gore NATO-u osnažili su regionalnu i globalnu bezbjednost, ocijenio je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer povodom treće godišnjice pridruživanja Crne Gore Sjevernoatlantskoj alijansi.

“Sjedinjene Države i Crna Gora su odavno i prijatelji i partneri i 5. juna obilježavamo našu treću godišnjicu kao saveznici”, poručio je Palmer u izjavi za Glas Amerike.

On je naglasio da Sjedinjene Države pozdravljaju crnogorske vojnike koji služe “rame uz rame” sa američkim snagama u Avganistanu, Iraku i Evropi.

“Prepoznajemo i doprinose Crne Gore NATO operacijama kao i njeno obećanje da će ispuniti ciljeve iz Velsa za odbrambenu potrošnju do 2024. godine. Cijenimo i spremnost Crne Gore da se suprostavi prijetnjama iz 21. vijeka i njeno partnerstvo u borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji”, rekao je Palmer.

Palmer je zaključio da od “snažne i bliske saradnje” dvije zemlje koristi imaju Crna Gora, Sjedinjene Države i cjelokupni region Zapadnog Balkana.

Crna Gora je formalno je postala 29. članica NATO saveza 5. juna 2017 godine, predajom dokumenata ratifikacije na ceremoniji u Stejt departmentu.

Najčitanije