fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvaranje posljednjeg poglavlja odličan signal za politiku proširenja

Otvaranje posljednjeg poglavlja odličan signal za politiku proširenja

Podgorica, (MINA) – Otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja odličan je signal za crnogorsku politiku proširenja u cjelosti, poručila je ambasadorka Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, primio danas u nastupnu posjetu Raguckiene.

Ona je istakla da je počastvovana diplomatskim angažmanom u Crnoj Gori i da će mandat posvetiti jačanju sveukupnih odnosa dvije prijateljske države.

„Nedavno otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja 8 predstavlja odličan signal za politiku proširenja u cjelosti“, naglasila je Raguckiene.

Ona je pozdravila učinjeni progres Crne Gore na integracionom putu i podsjetila da je Crna Gora napravila velike korake u toku predsjedavanja Litvanije Savjetom Evropske unije (EU), tokom kojeg je otvoreno pet poglavlja, među kojima i poglavlja 23 i 24.

Brajović je čestitao Raguckiene stupanje na dužnost i istakao da odnose dvije zemlje karakteriše prijateljska i sadržajna saradnja.

On je rekao da je zahvalan na kontinuiranoj podršci Litvanije integracionim procesima Crne Gore i ukazao na napore koje država ulaže kako bi postala prva sljedeća članica EU.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim političkim dešavanjima u susret predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i Litvaniji.

Najčitanije