fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtkrivena bespravna građa kod drvoprerađivača iz Berana

Otkrivena bespravna građa kod drvoprerađivača iz Berana

Podgorica, (MINA) – U Beranama je jutros, u krugu privatnog preduzeća za preradu drvnih sortimenata, otkrivena bespravna građa, saopštili su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, dodajući da je slučaj proslijeđen beranskom Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) na dalju nadležnost i postupanje.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su rekli da je drvnu masu koja se nalazila sakrivena unutar objekta preduzeća, koji je obezbijeđen betonskim zidom i visokim metalnim vratima, pronašao inspektor Odjeljenja bezbjednosti Berane Batrić Šoškić.

Kako su naveli, privatno preduzeće za preradu drvnih sortimenata “Čukić compani” u vlasništvu je Ljubiše Čukića.

„Rukovodilac Područne jedinice Berane, Živko Vukanić, dobio je telefonski poziv od Šoškića, o otkrivenoj bespravnoj građi, nakon čega je odmah sa raspoloživim rejonskim lugarom izašao na lice mjesta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su utvrdili da se radi o količini od 15,97 metara kubnih neto drvne zapremine četinara.

Iz Uprave su rekli da je upoznato ODT Berane i da je slučaj proslijeđen njima na dalju nadležnost i postupanje.

„Uprava za gazdovanje šumama i lovištima posebno pozdravlja odgovoran i profesionalan rad inspektora Šoškića i očekujemo da će slučaj, zahvaljujući nespornim dokazima, brzo dobiti adekvatan epilog, a odgovorno lice sankcionisano u skladu sa zakonom“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije