fbpx
NaslovnicaCrna GoraOsiguranici će imati stomatološke usluge i naredne dvije godine

Osiguranici će imati stomatološke usluge i naredne dvije godine

Podgorica, (MINA) – Osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO ) imaće stomatološke usluge i naredne dvije godine, saopštili su iz FZO.

Iz Stomatološke komore ranije su upozorili da bi stomatolozi mogli već od sjutra da obustave pružanje besplatnih usluga djeci, trudnicama, osobama sa invaliditetom, studentima i starijim od 65 godina, ukoliko FZO ne uvaži njihove zahtjeve.

Iz FZO-a su objasnili da su prethodna dva mjeseca raspisali Javni poziv za dostavljanje ponuda za zaključivanja ugovora o pružanju stomatološke zdravstvene zaštite i provjerili dostavljene dokumentacije.

Iz FZO su kazali da je na javni poziv pristiglo 195 prijava, od čega 176 za stomatološke ordinacije i 19 ortodontskih ordinacija.

Navodi se da su ugovori zaključeni sa svim stomatološkim ordinacijama koje su se prijavile i ispunile uslove date javnim pozivom kao i da proces zaključivanja ugovora ističe danas.

Oni su naveli da ugovori nijesu zaključeni sa nekoliko stomatoloških ordinacija zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova, odnosno odluka tih ordinacija.

“Imajući u vidu navedene činjenice i ogromno interesovanje stomatoloških ordinacija koje se ogleda u velikom broju prijava i zaključenih ugovora sa FZO, konstatujemo da će se usluge stomatološke zdravstvene zaštite i u narednom dvogodišnjem periodu pružati na zadovoljstvo svih naših osiguranika”, navodi se u saopštenju.

Iz FZO su napomenuli da su održali niz sastanaka sa više predstavnika Stomatološke komore na kojima su donijeti konkretni zaključci u cilju daljeg unaprjeđenja stomatološke zdravstvene zaštite.

“Rezultat pomenutih sastanaka su konkretne odluke i mjere koje će Fond preduzeti u saradnji sa relevantnim predstavnicima Komore”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

kruzer

U kotorskoj luci tri broda

Kotor, (MINA-BUSINESS) - Kotorska luka primila je tri broda. Na vezu je Viking Jupiter sa...