fbpx
NaslovnicaCrna GoraOptužnice za ubistvo Kruščića, napad na Lakić i šverc kokaina

Optužnice za ubistvo Kruščića, napad na Lakić i šverc kokaina

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv nekoliko osoba zbog krijumčarenja 743 kilograma kokaina, ubistva Miodraga Kruščića i napada na novinarku Oliveru Lakić, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

On je kazao da je SDT 1. decembra Višem sudu u Podgorici, predalo optužnicu protiv R.Z, D.K, M.V. i S.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni se sumnjiče za krijumčarenja 743 kilograma kokaina koji je otkriven i privremeno oduzet u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

Radonjić je saopštio da je SDT danas Višem sudu predalo optužnicu protiv M.V, G.R, F.B, F.K, S.B, V.B, L.B, D.V, D.L, B.K, M.M, M.S, A.Lj i G.V. za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teška tjelesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Predmet optužnice je, između ostalog, napad na novinarku Vijesti, Oliveru Lakić, od 8. maja 2018. godine, ubistvo Kruščića 21. maja 2018. godine i krijumčarenje 554 kilograma marihuane iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine“, kaže se u saopštenju.

Kako je navodi, optužnicom je predloženo da se okrivljenom M.M. produži pritvor, zbog postoja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo.

„Predloženo je da se M.V, A.Lj. i F.K. sudi u odsustvu, jer su u bjekstvu ili na drugi način nijesu dostižni državnim organima“, dodaje se u saopštenju.

Radonjić je kazao da su ostali okrivljeni na izdržavanju kazne ili u pritvoru u drugim krivičnim predmetima ili su pušteni na slobodu pošto im je isteklo maksimalno vrijeme trajanja pritvora u istrazi po zakonu i to dok je postupak bio u toku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije