fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpozicija protiv izbora dva člana Demokrata, SD uzdržan

Opozicija protiv izbora dva člana Demokrata, SD uzdržan

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) i Bošnjačka stranka podržaće izbor poslanika Demokrata Moma Koprivice i Danila Šaranovića u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva, dok Socijaldemokrate i opozicija smatraju da to nije u skladu sa Odlukom o formiranju tog skupštinskog tijela.

Za taj predlog glasali su u četvrtak članovi Administrativnog odbora iz vladajuće koalicije, dok je predsjednik Odbora Ljuiđ Škrelja odbio da na dnevni red uvrsti predlog Posebnog kluba poslanika da Aleksandar Damjanović bude član Odbora za izborne reforme, navodeći da je kasno podnijet.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović kazala je na početku rasprave u Skupštini da je dobro što se mijenjaju mišljenja i što su poslanici Demokrata pokazali želju da učestvuju u radu Odbora.

„Nadam se da ćemo naći način svim zainteresovanim poslanicima opozicije koji su sada pokazali želju da žele da rade u ovom odboru to omogućimo, pa makar to značilo izmjenu Odluke (o formiranju Odbora“, rekla je Šćepanović.

Kako je navela, kao što su poslanici Demokrata prepoznali da je jedini pravi rad u institucijama, tako su i poslanici Posebnog kluba to prepoznali.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da je zadovoljan što je dijalog o izbornom zakonodasvtvu vraćen tamo gdje mu je mjesto.

„Ne očekujem neku prekretnicu u društveno-političkom životu Crne Gore, ali vjerujem da je ovo ispravan put kako da se počne dijalog i da vratimo međusobno povjerenje.

On je kazao da očekuje da će biti izglasano da dva poslanika Demokrata budu članovi Odbora.

„Vidim raspoloženje kod svih da i Klub nezavisnih poslanika ima svog predstavnika u Odboru, pa ćemo imati jedan vrlo kvalitetan sastav“, dodao je Ibrahimović.

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da ta partija ne može podržati Predlog odluke da Demokratama pripadnu dva mjesta jer to, kako je naveo, nije u skladu sa Odlukom o osnivanju Odbora.

On je istakao da, po toj odluci, Demokratama pripada jedno mjesto.

Kako je naveo, razlog zbog koga će SD biti uzdržan je suštinski.

„Mislite li da je građane briga koliko ko ima članova u Odboru? Njih interesuju rezultati rada tog Odbora“, naglasio je Mugoša.

On je upitao da li je Odluka o formiranju odbora donijeta za one koji ne žele, ili za one koji žele da rade.

„Čini mi se da nema volje i želje pojedinih da rade na ovoj problematici. Logično je da svi počnemo da radimo, i da pokušamo da unaprijedimo izborno zakonodavstvo do kraja godine“, kazao je Mugoša

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije