fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdlučnije nastaviti proces proširenja EU

Odlučnije nastaviti proces proširenja EU

Podgorica, (MINA) – Proces proširenja Evropske unije (EU) mora biti odlučnije nastavljen, sve dok preostale države jugoistoka Evrope ne budu dio evropske zajednice, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, navodeći da je neupitna volja crnogorskih vlasti da se učine još snažniji reformski iskoraci.

Brajović, koji predvodi delegaciju koja učestvuje na godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a u Luksemburgu, kazao je da je Crna Gora posvećenošću reformama jasno dokazala da je dio evropskog sistema vrijednosti i da je ostvareni rezultati, liderstvo u integracionom procesu relaksiraju priče o rokovima za članstvo.

„Ukoliko zaista želimo stabilnu, mirnu i prosperitetnu Evropu, onda proces proširenja mora biti odlučnije nastavljen, sve dok i preostale države jugoistoka Evrope ne budu dio evropske zajednice“, istakao je on u obraćanju Stalnom odboru.

Brajović je rekao da je neupitna volja vlasti u Crnoj Gori da se učine još snažniji reformski iskoraci, uz jasnu svijest o tome šta očekuju crnogorski građani.

Ta očekivanja, kako je dodao, u potpunosti su razumljiva, jer su crnogorski građani ti koji u kontinuitetu, povjerenjem koje ukazuju aktuelnoj parlamentarnoj većini, daju legitimitet svemu što rade.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije