fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbor podržao Goranovića

Odbor podržao Goranovića

Podgorica, (MINA) – Odbor za bezbjednost i odbranu podržao je danas predlog da se za generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane postavi potpukovnik Todor Goranović.

Članovi Odbora su to mišljenje usvojili jednoglasno, na sjednici kojoj je prisustvovala ministarka odbrane Olivera Injac.

“Uvažavajući iznijeti Predlog i sadržaj razgovora sa ministarkom odbrane i Goranovićem, kao i rasprave koja je uslijedila, Odbor je jednoglasno usvojio Mišljenje da se za generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane postavi Goranović”, kaže se u saopštenju.

Odbor je danas obavio i konsultativno saslušanje vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, pukovnika Milana Bigovića, prije stupanja na funkciju.

On je, Odlukom Savjeta za odbranu i bezbjednost, imenovan za izaslanika odbrane Crne Gore u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj, u Londonu, na rezidentnoj osnovi.

Bigović je i izaslanik odbrane Crne Gore u Francuskoj, Danskoj, Norveškoj i Islandu, na nerezidentnoj osnovi.

Bigović je upoznao članove Odbora sa planiranim aktivnostima i smjernicama djelovanja tokom predstojećeg mandata, sa fokusom na ključne zadatke na unapređenju odbrambene saradnje sa zemljama domaćinima.

“Nakon sveobuhvatne rasprave, Odbor za bezbjednost i odbranu izrazio je podršku aktivnostima koje je Bigović predstavio kao prioritetne i jednoglasno podržao njegovo imenovanje za izaslanika odbrane u navedenim državama, na rezidentnoj odnosno nerezidentnoj osnovi”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije