fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbijen predlog za smjenu Lepe Medenice

Odbijen predlog za smjenu Lepe Medenice

Podgorica, (MINA) – Tužilački savjet odbio je većinom glasova predlog za smjenu rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice zbog sumnje da je vršila neprimjeren uticaj na rad kolega.

Tužilački savjet je utvrdio da podnijeti optužni predlog ne sadrži opis djela iz kojeg proizilaze zakonska obilježja razloga za razrješenje.

“Nije navedeno svojstvo, odnosno funkcija koju imenovana obavlja, a što sve predstavlja bitne elemente razloga za razrješenje”, saopšteno je iz Savjeta.

Kako su dodali, u činjeničnom opisu podnijetog optužnog akta navedeno je da je imenovana tužiteljka navodno postupala suprotno Zakonu o Državnom tužilaštvu, ali nije navedena konkretna norma koja bi eventualno bila prekršena.

“Imajući u vidu prednje, Tužilački savjet je većinom glasova, shodno članu 453 Zakonika o krivičnom postupku, donio odluku da se predmetni optužni predlog odbije”, navodi se u saopštenju.

Predlog za razrješenje Medenice TS-u uputio je ministar pravde Marko Kovač, zbog sumnje da je vršila neprimjeren uticaj na tadašnje kolege iz Osnovnog drzavnog tužilaštva (ODT) u Podgorici – Vukasa Radonjića i Nikolu Boričića, u predmetu Belivuk – Miljković.

TS je, na vanrednoj sjednici 27. aprila, odlučio da predlog uputi disciplinskom tužiocu, koji je početkom juna podnio optužni predlog kojim je zatraženo razrješenje Medenice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije