fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNiže kamatne stope na nove stambene kredite mladima koji rješavaju stambeno pitanje

Niže kamatne stope na nove stambene kredite mladima koji rješavaju stambeno pitanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Erste banka je 0,5 do 1,5 odsto snizila kamatne stope na nove stambene kredite namijenjene mladim parovima koji rješavaju stambeno pitanje, u akciji koja traje do kraja godine.

„Kredit s kombinovanom kamatnom stopom podrazumijeva primjenu niže fiksne kamatne stope tokom prvih pet godina otplate i prelazak na varijabilnu kamatnu stopu nakon tog perioda, a odobrava se na rok do 30 godina“, saopštili su iz Erste banke.

Erste banka je za mlade parove pripremila i kredite s fiksnom kamatnom stopom na rok do deset godina.

Direktor Sektora stanovništva u Erste banci, Relja Đurović, kazao je da je rješavanje stambenog pitanja jedan od najvećih životnih izazova za mlade.

„Cilj nam je da ovom ponudom omogućimo mladim bračnim, vanbračnim i parovima u istopolnim zajednicama da ispune svoje ključne životne potrebe uz niže finansijsko opterećenje i pod povoljnijim uslovima od redovnih, te da umjesto mjesečne kirije plaćaju anuitete za sopstveni stan“, naveo je Đurović.

Krediti za rješavanje stambenog pitanja po povlašćenim uslovima namijenjeni su klijentima koji su u bračnim, vanbračnim zajednicama ili registrovanom partnerstvu, a čiji članovi imaju do 37 godina, crnogorski su državljani i rezidenti.

Kod kredita s kombinovanom kamatnom stopom tokom prvih pet godina se primjenjuje fiksna kamatna stopa koja nominalno iznosi 3,99 odsto na godišnjem nivou, dok se nakon isteka pete godine primjenjuje varijabilna kamatna stopa, koja nominalno na godišnjem nivou iznosi 3,49 odsto plus šestomjesečni Euribor.

Maksimalni iznos kredita je 400 hiljada EUR, učešće iznosi od deset odsto, rok otplate je do 30 godina, a odobravaju se bez naknade za obradu kredita.

Erste banka u cjelosti preuzima trošak izrade procjene ili revizije procjene vrijednosti nekretnine koja se koristi kao garancija. Polisa životnog osiguranja, koja je uslov za kredit, ne mora pokrivati kompletan iznos kredita, što znači i nižu premiju koju klijent plaća osiguravajućoj kući.

„Uz stambene kredite s kombinovanom kamatnom stopom, Erste banka je za mlade bračne parove koji rješavaju stambeno pitanje pripremila i kredite s fiksnom kamatnom stopom koja nominalno iznosi od 5,25 odsto do 5,75 odsto na godišnjem nivou, uz rok dospijeća od deset godina i učešće od deset odsto“, dodaje se u saopštenju.

Svim novim klijentima, uz ove kredite, Erste banka nudi Mastercard debitnu karticu bez troška izdavanja koja nudi i do 30 odsto popusta u mreži partnerskih maloprodajnih objekata, aktivaciju elektronskog i mobilnog bankarstva Erste NetBanking i mBanking uz prvih šest mjeseci bez plaćanja mjesečne naknade, dozvoljeno prekoračenje po računu (okvirni kredit) do najviše tri zarade, te limit na Mastercard kreditnoj kartici u visini od najviše dvije zarade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije