fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd sjutra do četvrtka povećan rizik od požara

Od sjutra do četvrtka povećan rizik od požara

Podgorica, (MINA) – Centralni i primorski dio Crne Gore će, od sjutra do četvrtka, biti pod povećanim rizikom od požara, upozorili su iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Na osnovu upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat obavještava javnost da će, u periodu od 13. do 17. septembra, centralni i primorski dio biti pod povećanim rizikom od požara“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da situaciju na području Podgorice i Danilovgrada i na primorju može dodatno pogoršati pojačan do jak sjeverni vjetar, koji se očekuje tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka, posebno u noćnim satima.

Iz Direktorata su apelovali na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru, i da na taj način doprinesu smanjenju rizika od požara.

„U navedenom periodu biće pojačan inspekcijski nadzor, a na mjestima sa visokim požarnim rizikom biće intenzivirano prisustvo predstavnika Uprave policije“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Direktorata, svi nadležni subjekti sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju najavljenu situaciji.

„A službe zaštite i spašavanja podići će nivo operativne spremnosti, kako bi brže i efikasnije reagovale na eventualnu pojavu požara“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije