fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoNič: Crna Gora će podržati Rezoluciju o Srebrenici UN

Nič: Crna Gora će podržati Rezoluciju o Srebrenici UN


Podgorica, (MINA) – Crna Gora će podržati Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici, ali je neće sponzorisati.

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO, Milan Nič napisao je na mreži X da je to rekao premijer Milojko Spajić.

Nič je naveo da je u u Berlinu razgovarao sa Spajićem, koji boravi u posjeti Njemačkoj.

Nič je naveo da je pitao crnogorskog premijera o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, a da je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

Nič je istakao i da je imao priliku da pita Spajića o kretanju Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU), da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi.

“Takođe, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici”, naveo je Nič.

Prema njegovim riječima, Spajić je kazao da je njemalki kancelar Olaf Šolc potvrdio da Crna Gora ide ka članstvu u EU, i da će nakon dobijanja IBAR-a pokazati da je spremna da bude prva naredne članica.

Nič je rekao da je, kada su u pitanju regionalne tenzije i mješanje Beograda, Spajić naveo da je to stalno pitanje, ali da je medijska percepcija pretjerana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Odbor za antikorupciju, dps, agencija za sprecavanje kprupcije, jevto erakovic

Eraković: Vlast želi politički podobne članove Savjeta ASK-a

Podgorica, (MINA) – Odbor za antikorupciju nije danas glasao za predlog liste kandidata za...