fbpx
NaslovnicaCrna GoraNuhodžić: Crna Gora odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala

Nuhodžić: Crna Gora odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala, poručio je ministar unutrašnjih poslova (MUP), Mevludin Nuhodžić, navodeći da Vlada, državni organi i obavještajno-bezbjednosni sektor imaju i snage i kapaciteta da očuvaju stabilnost i bezbjednost.

Nuhodžić je, kako je saopšteno iz MUP-a poručio građanima da je bitka protiv organizovanog kriminala kompleksna i dugotrajna.

On je povodom više ubistava koja su se dogodila u protekla dva mjeseca, koja su posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa, kazao da razumije i opravdava osjećaj uznemirenosti, jer su, nažalost, izgubljeni ljudski životi.

“Organizovani kriminal je globalni problem, koji ne poznaje granice. Zato je bitka protiv ovog izazova kompleksna i dugotrajna. Tu nema brzih rješenja i rezultata preko noći“, rekaa je Nuhodžić.

Crna Gora je, kako je dodao odlučno ušla u tu bitku sa partnerskim službama, razmjenjujući podatke i sarađujući.

„I imamo rezultate. Od šest ubistava koja su se dogodila od početka godine, četiri smo rasvijetlili, a jednu likvidaciju smo spriječili. Ovo, naravno, nije dovoljno. Ali, jeste pokazatelj našeg kontinuiranog i dobrog rada. Država je odlučna da dobije bitku protiv organizovanog kriminala”, rekao je Nuhožić.

Prema njegovim riječima, u prethodnom periodu je bilo događaja i slučajeva koji su narušavali tu sliku, ali je činjenica da se policija u svim istraživanjima nalazi na vrhu liste onih u koje građani imaju najviše povjerenja.

„To potvrđuje da prepoznajete našu odlučnost da se snažno i energično obračunamo sa kriminalcima i da nam vjerujete. Siguran sam da ćemo dobiti i ovu bitku. Svi zajedno“ – rekao je Nuhodžić.

On je dodao da je za takav rezultat potrebna promjena kaznene politike koja mora biti srazmjerna stepenu društvene opasnosti od organizovanog kriminala budući da su svi bili svjedoci primjera koji idu u prilog toj konstataciji.

Najčitanije