fbpx
NaslovnicaCrna GoraNova Vlada da zadrži fokus na EU

Nova Vlada da zadrži fokus na EU

Podgorica, (MINA) – Šef delegacije Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru Vladimir Bilčik kazao je da se nada da će novi parlament i vlada zadržati strateški fokus na evropskoj budućnosti Crne Gore, ubrzati proces reformi i pokazati snažnu posvećenost proevropskim vrijednostima.

On je rekao da je izlaznost preko 76 odsto birača impresivna i da je glasanje na dan izbora tokom pandemije zahtijevalo pridržavanje zdravstvenih preporuka.

“Crna Gora je uspjela da sprovede konkurentne izbore u ovim teškim vremenima i želio bih da pozdravim i građane i crnogorske vlasti što su odgovorno preuzele svoje uloge”, naveo je Bilčik, prenosi portal RTCG.

On je dodao da su poslanici u EP pomno pratili predizborni ciklus, kampanju i izborni dan i da će sačekati objavljivanje konačnog, sveobuhvatnog izveštaja misije za posmatranje izbora OEBS-a/ ODIHR-a.

On je istakao da su građani Crne Gore u nedjelju učestvovali na jednom od najvažnijih izbora od osamostaljenja države 2006. godine.

“Građani su tražili političke promjene. Stoga se snažno nadamo da će novi parlament i nova vlada zadržati strateški fokus na evropskoj budućnosti Crne Gore i ubrzati odgovarajući proces reformi, pokazujući tako u političkoj praksi snažnu posvećenost proevropskim vrijednostima,” naglasio je Bilčik.

Kako je naveo, Crna Gora, koja je vodeća u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji, mora da ubrza reforme.

“Radujem se saradnji sa poslanicima crnogorskog parlamenta i pružanju podrške Crnoj Gori na njenom evropskom putu “, zaključio je Bilčik.

Najčitanije