fbpx
NaslovnicaCrna GoraNKT: Danilović prekršio mjere za suzbijanje epidemije

NKT: Danilović prekršio mjere za suzbijanje epidemije


Podgorica, (MINA) – Poslanik Goran Danilović grubo je prekršio važeće mjere za suzbijanje epidemije, i pogazio javno datu riječ da će šetati u tišini i uz poštovanje pravila o distanci, saopšteno je danas iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

Navodi se da niko nema pravo da svojim postupanjem ugrožava dostignuti nivo zdravstvene sigurnosti građana.

“Mukotrpno i odgovorno stečena epidemiološka stabilnost štitiće se svim zakonitim sredstvima u interesu zdravlja i života naših građana i stvaranja uslova za oživljavanje ekonomskih aktivnosti”, kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je Danilović grubo je prekršio važeće mjere za suzbijanje epidemije, i pogazio svoju javno datu riječ – da će „šetati u tišini i uz poštovanje pravila o distanci“.

“Time je jasno pokazao da su njegovi ciljevi sasvim drugačiji, i da direktno ugrožavaju ostvarene rezultate”, kaže se u reagovanju.

NKT je pozvalo nadležne državne organe da ocijene javne pozive i okupljanje u režiji Danilovića, jer ugrožavaju zdravljei živote građana i uslove za oživljavanje privrede.

“Zbog ovakvih pojava i postupanja, pozivamo institucije da onemoguće svaki dalji rizik po zdravlje i sigurnost građana”, navodi se u saopštenju.

Svako organizovano kršenje mjera koje je propisala struka u bilo kojoj lokalnoj zajednici, bilo kojim povodom i ko god da jeorganizator, za posljedicu će imati, kako se navodi, da se u tom gradu uspostave ili vrate ranije restriktivne epidemiološke mjere.

“Interesi bilo kojeg pojedinca, bilo koje grupe ili bilo koje partije, ne mogu biti važniji od zdravlja građana i potrebe cijelognašeg društva da zajedno, odgovorno i odlučno pokrenemo ekonomsku obnovu u interesu svih građana”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije