fbpx
NaslovnicaCrna GoraNarednih dana obilne padavine i jak južni vjetar

Narednih dana obilne padavine i jak južni vjetar

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori se od sjutra do subote očekuje uticaj serije ciklona, što će usloviti obilnu količinu kiše, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Iz ZHMS su kazali da se posebno obilna količina kiše očekuje u centralnim i južnim predjelima i prema sjeveru i sjeveroistoku.

Kako su naveli, posebno jaka kiša i vrlo jak južni vjetar očekuju se u utorak i srijedu.

Iz ZHMS su rekli da će se u planinama smjenjivati kiša, susnježica i snijeg, i da se u petak i subotu očekuje zahlađenje, pa će kiša preći u snijeg.

„Zbog uticaja ciklona i jakog južnog-jugozapadnog strujanja vazduha, u južnom Jadranu, očekuje se značajno podizanje nivoa mora, jaki talasi, uzburkano more i lokalni problemi sa vodom duž obale“, kaže se u saopštenju.

Iz ZHMS naveli su da su zbog očekivane meteorološke situacije mogući određeni problemi na terenu.

„Zbog intenzivne kiše i naglog priliva obilne količine vode, u centralnim i južnim predjelima i na sjeveroistoku, potencijalno su mogući bujični problemi, prvenstveno na bujičnim tokovima, u urbanim sredinama“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su na saobraćajnicama i potencijalno ranjivim mjestima moguća lokalna klizišta ili odroni, posebno gdje su vršeni ozbiljni građevinski zahvati i gdje je narušena prirodna povezanost tla.

„Ova meteorološka situacija potencijalno može da utiče na normalno funkcionisanje infrastrukturnih sistema“, rekli su iz Zavoda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije