fbpx
NaslovnicaCrna GoraNajavili pilot projekat obezbjeđenja svih jedinica ZHMP

Najavili pilot projekat obezbjeđenja svih jedinica ZHMP

Podgorica, (MINA) – Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) i Zavod za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) finasiraće pilot projekat obezbjeđenja svih jedinica ZHMP, koji će značajno unaprijediti rad Zavoda i pružiti dodatnu sigurnost za medicinsko osoblje i pacijente.

Iz FZO je saopšteno da će pilot projekat obuhvatiti instalaciju video nadzora sa monitoringom u realnom vremenu, sa mogućnošću direktnog dojavljivanja incidenta Upravi policije.

„U slučaju prijetnje ili napada, policija će odmah biti obaviještena i u mogućnosti da interveniše na licu mjesta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će projekat trajati šest mjeseci i da će ga finansirati FZO u saradnji sa ZHMP.

Iz FZO su rekli da će dio resursa biti obezbijeđen iz sopstvenih sredstava Zavoda, dok će Fond pokriti ostatak troškova.

„Fond i ZHMP, prepoznajući važnost sigurnosti u zdravstvenim ustanovama, usmjerili su napore ka poboljšanju radnih uslova i zaštiti svih onih koji koriste usluge hitne medicinske pomoći“, kaže se u saopštenju.

Očekuje se, kako su naveli iz FZO, da će pilot projekat značajno unaprijediti rad ZHMP, pružajući dodatnu sigurnost za medicinsko osoblje i pacijente, dok će stečena iskustva iz tog projekta pomoći u budućoj implementaciji sličnih programa širom Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije