fbpx
NaslovnicaCrna GoraMVP: Troje crnogorskih državljana uspješno prešlo granicu sa Jordanom

MVP: Troje crnogorskih državljana uspješno prešlo granicu sa Jordanom

Podgorica, (MINA) – Troje crnogorskih državljana, koji iz bezbjednosnih razloga nijesu mogli doputovati do Tel Aviva na let za Podgoricu, jutros je uspješno prešlo granicu sa Jordanom, i oni će sa aerodroma u Akabi biti upućeni ka Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Iz tog resora su kazali da je troje crnogorskih državljana odlučilo da zasad ostane u Izraelu.

Evakuacionim letom avio kompanije Air Montenegro, jutros oko pet sati i 50 minuta, iz Tel Aviva u Podgoricu doputovao je 101 putnik, među kojima 50 državljana Crne Gore i 51 drugih zemalja – Albanije, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije i Švedske.

Kako su naveli iz MVP, putnike je na aerodromu dočekao državni sekretar tog Vladinog resora Robert Markić.

„Takođe, od šest državljana koji su se nalazili u gradu Eilatu na jugu Izraela i koji, iz bezbjednosnih razloga, nijesu mogli doputovati do Tel Aviva na let, troje je jutros oko deset sati uspješno prešlo granicu sa Jordanom, dok je troje, ipak, odlučilo da zasad ostane u Eilatu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je prelazak granice između Izraela i Jordana za crnogorske državljane omogućen shodno diplomatskoj intervenciji MVP-a, u saradnji sa počasnim konzulima Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom i Jordanu Nauri Ibrahimom.

„Po prelasku granice, u Jordanu ih je sačekao Nauri, koji je organizovao transfer do najbližeg aerodroma u gradu Akaba, odakle će se, bez bezbjednosnog rizika, komercijalnim letovima uputiti dalje do odredišta“, rekli su iz MVP.

Iz tog resora naveli su da su zadovoljni što su zajednički napori svih aktera uključenih u pripremu i realizaciju evakuacionog leta dobili puni smisao bezbjednim povratkom u svoju zemlju svih državljana Crne Gore koji su to željeli.

„Dodatno i zbog toga što je otvorena i iskorištena mogućnost da im se na letu pridruže državljani drugih, partnerskih i prijateljskih zemalja, čime je Crna Gora pokazala posvećenost jačanju bilateralnih odnosa, jednako važnih u vremenima afirmacije zajedničkih, pozitivnih inicijativa, kao i u vremenima kada je potrebno pružiti pomoć i ruku saradnje“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije