fbpx
Naslovnica Crna Gora MVP provjerava okolnosti u vezi sa objavom fotografija crnogorskih opština na štandu...

MVP provjerava okolnosti u vezi sa objavom fotografija crnogorskih opština na štandu Srbije

177
Ministarstvo vanjskih poslova
foto: MINA

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo vanjskih poslova (MVP), posredstvom Ambasade Crne Gore u Pekingu, provjerava sve navode i utvrđuje neophodne činjenice u vezi sa fotografijama crnogorskih opština prikazanim na štandu Srbije, tokom sajma vina u Kini, saopšteno je agenciji MINA iz tog resora.

Na društvenim mrežama danas je objavljena fotografija navodno sa sajma vina u kineskoj provinciji Guangdžou, a na kojem su na štandu Srbije prikazane fotografije crnogorskih opština.

Iz MVP-a su na upit agencija MINA odgovorili da, posredstvom Ambasade u Pekingu, provjeravaju sve navode i utvrđuje neophodne činjenice u cilju reagovanja prema organizatorima sajma i vlasniku štanda.

“Ambasada u Pekingu će, u najskorijem roku, pribaviti detaljne informacije u vezi sa pripremom i organizacijom štanda, te ukazati na obavezu istinitog i preciznog informisanja kako posjetilaca sajma, tako i šire javnosti, o tome koje kompanije i iz kojih država su predstavljene i naglasiti da je nedopustivo da fotografije jedne države budu prikazane na štandu druge”, naveli su iz tog resora.

Iz MVP su poručili da će, po utvrđivanju svih okolnosti, taj resor reagovati na odgovarajući način i o tome informisati zainteresovanu javnost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS