fbpx
NaslovnicaCrna GoraMonstat u najkraćem roku da saopšti konačne rezultate popisa

Monstat u najkraćem roku da saopšti konačne rezultate popisa

Podgorica, (MINA) – Srpski nacionalni savjet (SNS) zatražio je od Uprave za statistiku (Monstat) da u najkraćem roku saopšti konačne rezultate popisa stanovništva, domaćinstva i stanova u svim kategorijama izjašnjavanja.

Iz SNS-a su rekli da je prošlo sedam mjeseci od konačnog zaključivanja izjašnjavanja građana na popisu i da ne postoji nijedan objektivan i opravdani razlog da rezultati popisa ne budu objavljeni, „pa i u slučaju da Crna Gora ima višemilionski broj stanovnika“.

„Kao državna institucija koja se bavila procesom popisa stanovištva, domaćinstava i stanova od najvećeg broja zainteresovanih subjekata dobili ste najšire povjerenje, pa stoga od vas očekujemo da saopštite rezultate istraživanja u cjelosti, koje zasigurno posjedujete“, kaže se u zahtjevu upućenom Monstatu.

Navodi se da svako dalje oklijevanje u objavljivanju konačnih rezultata popisa otvara prostor neregularnosti i nepovjerenju prema Monstatu.

Iz SNS-a su kazali da su se sa zahtjevom za saopštavanje konačnih rezultata popisa obratili Zaštitniku ljudskih prava i sloboda.

“Kako bi konačno srpski narod u Crnoj Gori, u skladu sa zastupljenošću, mogao da ostvari legitimna prava koja su za sebe ostvarile sve druge autohtnone nacionalne zajednice u Crnoj Gori”dodaje se u dopisu koji potpisuje predsjednik SNS-a Momčilo Vuksanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...