fbpx
NaslovnicaCrna GoraMitrović: Vlada da saopšti koliko je koštala oproštajna ekskurzija Abazovića

Mitrović: Vlada da saopšti koliko je koštala oproštajna ekskurzija Abazovića

Podgorica, (MINA) – Demokratska partije socijalista (DPS) zatražila je od Generalnog sekretarijata Vlade da upozna javnost sa troškovima i svrhom putovanja premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića u Sjedinjene Američke Države (SAD), kao i sa ulogom svakog pojedinačnog člana delegacije.

Poslanik DPS-a Ivan Mitrović kazao je da je u trenutku kada sve odgovorne vlade štede i gledaju kako da smanje potrošnju i preusmjere novac za pomoć građanima zbog narasle inflacije, Abazović odlučio da oproštajnu ekskurziju za odabrani desetočlani tim iz svog kabineta, napravi u SAD, i za to potroši minimum 100 prosječnih plata.

„On koji građane opominje da štede i nonšalantno preporučuju da gledaju u nebo da li će padati kiša, kako bi znali hoće li se zimus smrzavati, dakle, taj bahati premijer, da bi svoju suštinski neuspješnu i poluprivatnu posjetu promovisao, poveo je desetočlanu delegaciju u kojoj je medijski tim sigurno brojniji od onog koji imaju premijeri najbogatijih zemalja“, naveo je Mitrović.

Prema njegovim riječima, armija ljudi koja piše tvitove iz udobnosti vašingtonskih hotela i šalje u svijet „istinu“ o neviđenom kapacitetu i važnosti Abazovića, plaćena je novcem svih građana, odnosno iz budžeta.

Mitrović je ocijenio da taj primjer pokazuje novi nivo bahatosti Abazovića, koji, kako je naveo, odbija da prihvati činjenicu da je on premijer tehničke vlade kojoj je izglasano nepovjerenje.

“Tražimo od Generalnog sekretarijata Vlade da javnosti predoči svrhu ovog putovanja i ulogu svakog pojedinačnog člana delegacije, kao i sredstva koja su utrošena da bi se oproštajna ekskurzija za vladu koja je trajala svega 113 dana, obavila”, kazao je Mitrović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...